Wat doet een administratiekantoor?

by admin
Wat doet een administratiekantoor?

Een administratiekantoor handelt alle financiële zaken af waarvoor een ondernemer weinig tijd voor heeft bijvoorbeeld. Veel ondernemers hebben het al druk met allerlei andere dingen en dan kun je deze taken laten doen door een administratiekantoor.

Een gesprek aangaan en je financieel advies geven

Wanneer je gebruik maakt van een administratiekantoor krijg je eerst een gesprek met een onafhankelijk financieel adviseur. De adviseur gaat met jou de leefsituatie bekijken en wat je financiële wensen zijn. Een financieel adviseur gaat kijken samen met de ondernemer wat voor zijn situatie de beste oplossing is en dan wordt er een reële prijs afgesproken. Het is belangrijk dat de adviseur weet wat de wensen en behoeftes zijn van degene waarvan zij de financiële zaken moeten behartigen. Er zijn verschillende en ingewikkelde producten waarbij het verstandig kan zijn om een financiële adviseur te pakken.

De taken die een administratiekantoor voor je kan doen

De taken die een administratiekantoor voor je kan doen zijn alle financiële zaken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Het geven van financieel advies
  • Je helpen met het invullen van de belastingaangifte voor als particulier of als bedrijf. 
  • De boekhouding bijhouden van je bedrijf
  • Je helpen met het maken van reportages, jaarverslagen en jaarrekeningen
  • De salarisadministratie
  • Facturen opstellen/versturen

Een administratiekantoor kan je helpen met je belastingaangifte

Een administratiekantoor kan je helpen bij het indienen van een belastingaangifte. Er wordt dan gekeken naar welke aftrekposten voor jou van toepassing zijn en op welke toeslagen jij recht hebt als particulier. Een administratiekantoor kan je hier ook uitgebreid advies over geven als je vragen hebt over je belastingaangifte. Een administratiekantoor heeft kennis van het geven van belastingadvies of belastingaangiftes. Zo voorkom je dat de belastingaangifte verkeerd wordt ingevuld.

Je loonadministratie uitbesteden aan een administratiekantoor

Het is belangrijk dat je elke maand de salarisadministratie op orde hebt. Soms kan dit best veel werk zijn. Als je dit uitbesteed aan een administratiekantoor dan kunnen die je helpen met het beheren van de administratie. Het is een hele stap om de complete loonadministratie uit handen te geven maar het kan ook veel rust geven omdat het goed wordt bijgehouden voor je.

Een administratiekantoor verzorgt dan alle loonstroken, loonaangiftes, loonmutaties en jaaropgaven van je bedrijf. Het bijhouden wordt gedaan door online systemen en de salarisadministrateurs houden efficiënt je hele personeelsbestand op orde en zorgen dat alle loonadministratie goed wordt afgehandeld.

Je laten helpen met de jaarrekening door een administratiekantoor

Een jaarrekening geeft je het overzicht van de financiële situatie van je bedrijf over dat hele jaar. Een jaarrekening bestaat uit drie onderdelen en die zijn:

  • De balans
  • De winst en verliesrekening
  • De toelichting

Ondernemingen zijn elk jaar verplicht de jaarrekening af te geven bij de kamer van koophandel. Het is belangrijk dat de jaarrekening op orde is. Hierbij kan een administratiekantoor je goed mee helpen.

Het jaarverslag laten opmaken

Je kunt het jaarverslag laten opmaken door een administratiekantoor als je het uitbesteed. In het jaarverslag wordt alles erin gezet over dat gehele jaar. De balansdatum, de ontwikkeling die ontstaan is tijdens het jaar en de resultaten staan allemaal in het jaarverslag. De financiële gegevens van de jaarrekening worden in het jaarverslag opgenomen. Je krijgt als ondernemer een duidelijk beeld van jouw financiële situatie. 

Een administratiekantoor kan dit samen met jou opmaken. Het jaarverslag zorgt voor veel inzicht over de financiële gezondheid van de onderneming en de kredietwaardigheid. Een administratiekantoor kan ervoor zorgen dat het jaarverslag op orde is. Een jaarverslag laten opmaken is voor veel ondernemers gemakkelijk wanneer deze het uitbesteden. Er worden dan geen fouten gemaakt en het administratiekantoor zorgt voor een compleet jaarverslag.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten