Drastisch geld besparen

by admin
Drastisch geld besparen

Alles wordt stukje bij beetje steeds duurder, daarnaast gaan sommige dingen wel behoorlijk omhoog als je naar het totale kostenplaatje kijkt. Denk daarom eens naar aan het drastisch geld besparen, misschien kun je zo dan toch nog een klein beetje gaan sparen. Het geld dat je gespaard hebt, kun je dan gaan gebruiken voor leuke dingen, zoals een dagje uit of trakteer jezelf eens op een leuk setje kleding. Allemaal kunnen we besparen, alleen weten de meeste mensen absoluut niet hoe ze moeten beginnen. Als je de bomen door het bos niet meer ziet en toch drastisch geld wilt gaan besparen, lees dan snel verder. Wij hebben namelijk een aantal zaken op een rijtje gezet, waarop je waarschijnlijk drastisch kunt besparen.

Cashback acties

Er zijn tegenwoordig veel manieren om te shoppen en dit doen wij met zijn allen natuurlijk massaal. Waar de meeste mensen niet bij stil staan is dat er talloze websites zijn waar men werkt met cashback acties. Deze acties houden in dat je geld terug kunt krijgen door de aankopen die jij doet, niet alleen de supermarkt, maar ook verschillende kledingwinkels doen hier aan mij. Natuurlijk geldt dit niet op alles wat je koopt, maar er zijn veel deelnemende winkels. Je kunt geld terug krijgen, maar ook een leuke korting op aankopen die je doet. Op deze manier kun jij best wel een behoorlijk bedrag besparen, krijg jij geld terug? Vaak heb je dit binnen een paar dagen weer op je rekening staan.

Let op de energierekening

Om te beginnen kan het zo zijn dat overstappen loont als je overstapt naar een andere energieleverancier, maar wat dacht je van het zelf in de gaten houden van je energierekening? Heb jij bijvoorbeeld al een slimme meter die het verbruik dagelijks bijhoudt? Via een app kun je deze gegevens meestal in de gaten houden, maar dit is niet het enige! Het is namelijk erg verstandig de verwarming niet te laten loeien als het niet nodig is, want dat is toch gewoon zonde van je geld. Gas en elektra is tegenwoordig al duur genoeg en daar valt echt grote winst uit te behalen. Vervang al je lampen in huis, door hier led verlichting in te zetten. Het bespaart zo weer enkele euro’s. Heb je een wat groter budget tot je beschikking dan zou je ook nog eens kunnen denken aan het nemen van zonnepanelen, hiermee kun je namelijk fors besparen op je energierekening. Zorg ervoor dat niets voor niets aan staat en dat je dingen uit zet als jij de deur uit gaat. Door te letten op je verbruik kun je echt flink geld besparen.

Besparen op abonnementen

In de wereld waarin we leven zijn abonnementen niet meer weg te denken, want je hebt vast een internetabonnement, televisieabonnement en een telefoonabonnement. Dit zijn eigenlijk de meest voorkomende, omdat we die juist erg veel gebruiken en ook nodig zijn. De prijzen verschillen behoorlijk per aanbieder, hierbij is het dan ook erg handig eens te kijken of het goedkoper kan. Je kunt namelijk ieder jaar kijken of het overstappen loont, maar je kunt ook contact opnemen met de aanbieder om te vragen of ze voor jou als loyale klant een speciale aanbieding hebben. Als we kijken naar het telefoonabonnement kun je fix besparen, dat heeft ermee te maken dat wij vaak een telefoon bij het abonnement afsluiten. Als je echt flink wilt besparen op deze kosten, sta dan eens even stil bij een sim-only. Deze mogelijkheid is namelijk de goedkoopste die er is en bespaart je met gemak tientallen euro’s iedere maand.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten