Wat is een carculator?

by admin
Wat is een carculator?

Het voordeel van een carculator is dat je als consument direct de leaseprijs van je auto per maand weet. Dit houdt in dat je voor elk soort automerk en het type auto wat private lease betreft een maximale keuzevrijheid hebt.

Nog een voordeel is dat je als consument zijnde nooit meer vastzit aan een bepaald aantal kilometers. Dit is vooral mooi meegenomen als je besluit om toch voor een elektrische auto te kiezen.

Met de carculator komt er eindelijk een goede oplossing wat betreft thuiswerken. Je hebt hierdoor een optimale keuzemogelijkheid en je kan ook nog eens kiezen voor een grotere duurzaamheid. Je ziet met de carculator binnen een paar muisklikken het leasebedrag van meer dan 260 auto’s in bijna 3000 verschillende uitvoeringen.

Mobiliteitsbudget

In de afgelopen tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest. We werken vaker thuis, wat zorgt voor een andere vorm van mobiliteit. De verwachting is dat er in de toekomst vaker privé dan zakelijk geleased gaat worden.

Er zijn een groot aantal bedrijven die de keuze maken om hun medewerkers van een mobiliteitsbudget te voorzien. Dit kan de medewerker dan naar eigen inzicht besteden.  Hierbij kan het dan bijvoorbeeld gaan over het huren van een eigen werkruimte en een fiets of een auto. Dit maakt private lease voor medewerkers een stuk interessanter.

Zowel meer luxe als meer duurzaamheid

Omdat er bij de carculator zoveel keuzemogelijkheden worden aangeboden zorgt dit voor zowel meer luxe als een grotere duurzaamheid. Door aanbieders van private lease wordt er voornamelijk geconcurreerd wat de leaseprijzen betreft.

Dit zorgt ervoor dat de keuze voor de consument nogal beperkt blijft. De grote leasemaatschappijen kopen met elkaar grootschalig enkele automerken en types in. Door gebruik te maken van de carculator zie je als consument meteen wat de meerprijs is van een luxer pakket of een krachtigere motor.

Nog een minpuntje van private lease is dat je vaak moet kiezen uit auto’s van het goedkoopste segment. Bij de carculator heb je als consument zijnde de keuze uit alle automerken, in alle segmenten. Vanwege dit grote aanbod is er voor iedereen een auto naar wens te vinden tegen een betaalbaar maandbedrag.

Binnen het budget

Juist door ervoor te kiezen om elektrisch te gaan rijden wordt de duurzaamheid bevordert. Zeker als je beschikt over een onbeperkt aantal kilometers per maand, zonder dat dit verdere gevolgen heeft voor de leaseprijs die je moet betalen.

De verwachting is dat er door de carculator een bredere doelgroep kan worden aangesproken. Dit komt omdat het samenstellen van een auto hierdoor een stuk leuker wordt. Klik je in de carculator een bepaald typen auto aan, dan zie je meteen alle specificaties.

Denk hierbij aan de topsnelheid, het brandstofverbruik en de acceleratie. Dit maakt het veel eenvoudiger en leuker om de voor jou ideale auto samen te stellen. Je kan hierdoor als consument de auto van je dromen rijden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je voor onverwachte, hoge kosten komt te staan.

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten