Bedrijf promoten: tips

by admin
Bedrijf promoten: tips

Als je net als freelancer begint of je bent net een bedrijfje begonnen, dan kan adverteren een behoorlijke kostenpost zijn. Toch zijn er een aantal manieren waarmee je jouw eigen onderneming gratis kan promoten.

Het is echt niet nodig om een grote advertentie in de krant te zetten om zo aan mogelijke klanten te laten weten dat jij er klaar voor bent om zaken te gaan doen. Op internet vind je een aantal marketingplatforms die gratis zijn. Je moet alleen weten welke dat zijn.

Voordat er internet bestond waren er voor kleine bedrijven maar een paar manieren om hun product of dienst onder de aandacht te brengen. Dit werd gedaan door flyers te laten drukken of door kleine evenementen te sponsoren.

Tegenwoordig zijn er op internet veel meer mogelijkheden. Door slimme marketing toe te passen is het ook voor jou mogelijk om jezelf en je bedrijf te promoten zonder dat je daar een cent voor hoeft te betalen.

Een website die waarde toevoegt

Of je nou op zoek bent naar klanten in de buurt of internationaal, het is belangrijk dat je website duidelijk uitlegt wat je precies doet. Daarnaast moet de website makkelijk te vinden zijn, deze moet goed navigeerbaar zijn en er aantrekkelijk uitzien.

Om je bedrijf te kunnen vermarkten is een goed werkende website heel belangrijk. Je website is een informatiebron, brochure en een catalogus voor je potentiële klanten. Besteed hier dus de grootst mogelijke aandacht aan.

Waarop moet je letten bij het bouwen van je website?

Er zijn een paar punten waar je goed op moet letten als je een eigen website bouwt. Hierbij gaat het om:

  • De doelgerichtheid van de website
  • De kwaliteit van de inhoud
  • Hoe eenvoudig is het gebruik van de website
  • Brengt de website het door jou aangeboden product of dienst goed over?
  • Is de website zoekmachineoptimalisatie vriendelijk?
  • Het gebruik en integratie van sociale mediakanalen
  • Is de website geschikt voor mobiel gebruik?

Het belang van bloggen

Blogs toevoegen aan je website is heel belangrijk. De reden hiervan is dat de kans dat je wordt opgemerkt vergroot wordt omdat je in blogs bepaalde zinnen en zoekwoorden kan gebruiken. Het is heel belangrijk om je website te voorzien van relevante, hoogwaardige inhoud.

Door een informatieve blog op je website te plaatsen kunnen je klanten ook met je communiceren door opmerkingen over je berichten te plaatsen. Kies een rustig moment om iets op papier te zetten, of voeg meteen een goed stuk tekst aan je website toe.

Gebruik video’s om je bedrijf te promoten

Op Google na is You Tube de grootste zoekmachine ter wereld. Daarom is het verstandig om een You-Tube kanaal aan te maken om videomarketing tactieken toe te passen.

Zet je bedrijf op de kaart in lokale telefoongidsen

Het is heel belangrijk om er als bedrijf voor te zorgen dat klanten ontdekken waar je bent. De beste manier om je bedrijf lokaal goed vindbaar te maken is door je bedrijf aan de top online bedrijfsgidsen toe te voegen.

Onder andere Google, Bing, LinkedIn en de telefoongids zijn hierbij belangrijk. Zorg ervoor dat je gegevens hier geplaatst zijn.

Wees actief op social media

Om te beginnen is het heel belangrijk om te weten wie je doelgroep zijn. Dit is namelijk een van de beste manieren om echt op te vallen. Op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn kan je al je evenementen promoten en communiceren met je potentiële klanten.

Zorg ervoor dat je met regelmaat relevante informatie en afbeeldingen plaatst op je sociale mediakanalen. Let erop dat deze interessant zijn voor de door jou beoogde doelgroep.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten