Passief geld verdienen

by admin
Passief geld verdienen

Passief geld verdienen kun je op verschillende manieren. Het hebben van een passief inkomen staat niet in relatie met je tijd of met werk. Als je passief geld wilt verdienen kan dat op een manier waardoor je niet steeds ervoor hoeft te werken. Wij gaan je een paar mogelijkheden beschrijven voor een passief inkomen te verdienen.

Hoe bouw je passief inkomen op?

Een passief inkomen krijg je niet zomaar. Je moet er wel iets voor doen want het is niet gratis. Het is ook geen snel rijk worden formule maar je kunt wel degelijk wel passief geld verdienen. Passief geld verdienen is na een tijd een inkomstenbron die vanzelf naar je toestroomt met een beetje inspanning. 

Passief geld verdienen is voor freelancers heel erg interessant omdat je dan meer vrijheid hebt. Een passief inkomen genereren kan ook interessant zijn voor degenen die niet afhankelijk willen zijn van directe arbeid. 

Welke redenen zijn er om passief geld te verdienen?

Het kan soms zijn dat er te weinig inkomen binnenkomt en je amper nog de hypotheek kunt betalen dan is een passief inkomen wel fijn. Veel mensen willen een passief inkomen zodat ze wat extra’s hebben om leuke dingen te gaan doen. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een passief inkomen. Je kunt het zien als een tweede inkomen waar je minder voor hoeft te doen.

Hoe kun je starten met passief geld te verdienen?

Er zijn twee mogelijkheden om passief geld te verdienen. Je kunt passief geld verdienen met alleen tijd er in te steken of je investeert geld eerst om het dan groter te maken door meer te verdienen. Het is nu zo gemakkelijk om zonder investering een passief inkomen te beginnen als met investering.

Investeren in onroerend goed 

Een voorbeeld van passief geld verdienen is het investeren in onroerend goed. Dat kan alleen als je zelf geld hebt om onroerend goed te kopen. Bij deze manier investeer je dus eerst voordat je een inkomen gaat krijgen. Je kunt het onroerend dan verhuren waardoor je een inkomen creëert.

Een webshop opzetten

Je kunt anno 2021 gemakkelijk als online ondernemer een webshop opzetten. Iedereen met computer skills kan dit doen. Wil je dit zo passief als mogelijk doen dan zou je de marketing en de klantenservice kunnen uitbesteden. Een voorraad opslaan hoef je nog niet direct te doen wanneer je een leverancier vindt die de producten rechtstreeks naar jouw klanten verstuurd.

Heb je wat geld en geen leverancier die meteen de producten rechtstreeks verstuurd dan zou je kunnen kiezen voor producten die je heel goedkoop kunt inkopen. Je kunt ze dan op de webshop weer duurder verkopen en zo bouw je een mooi passief inkomen op.

Een app maken voor passief inkomen

Als je iemand bent met voldoende technische kennis dan is een app maken wel een leuke bezigheid. Je bouwt de app dan helemaal zelf en zet die te koop in de Apple App Store of de Google Play Store. Het is mogelijk om de app ook gratis aan te bieden en dat je dan geld vraagt voor uitbreidingen. Bij populaire spellen wordt dit verdienmodel veel toegepast.

Het is belangrijk dat je een app maakt die bijzonder goed is. Belangrijk dat je iets maakt wat mensen interessant gaan vinden en waardoor je app populair gaat worden. Dan pas kun je echt verdienen met de app. Soms is het goed om langer over de app te doen en er aan te werken om misschien dan een goede app te krijgen. 

Passief geld verdienen met foto’s verkopen

Professionele fotografen en amateurs kunnen foto’s verkopen voor een passief inkomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten