Tijd besparen? Besteed dan de fulfilment van je webshop uit

by admin
Tijd besparen? Besteed dan de fulfilment van je webshop uit

Het aantal webshops groeit de laatste jaren ongelooflijk hard. De competentie is enorm en een uitstekende dienstverlening is steeds belangrijker. Heel wat bedrijven kiezen er daarom voor om hun fulfilment uit te besteden. Op deze manier verliezen ze geen tijd met de logistieke processen en zijn ze meteen zeker dat elk order op een professionele manier afgehandeld wordt. Hieronder gaan we dieper in op de betekenis van e-fulfilment en waarom het een goed idee is om dit proces uit handen te geven.

Hoe zou je e-fulfilment kunnen omschrijven?

E-fulfilment verwijst naar alle logistieke processen van de bestellingen vanuit je webshop, gaande van de opslag van bepaalde producten tot het inpakken van de bestelling en het verzenden van het order. Een webwinkel kan ervoor kiezen om e-fulfilment zelf te verzorgen of om het proces uit te besteden. Fulfilment bedrijven nemen alle logistieke taken op zich en beschikken vaak over moderne systemen waarmee je elke bestelling nauwkeurig kan opvolgen. Op deze manier win je als bedrijf ontzettend veel tijd, dalen de kosten en verleen je een betere dienstverlening.

Waarom is e-fulfilment zo belangrijk voor jouw bedrijf?

Er bestaan tegenwoordig erg veel verschillende webwinkels. Klanten kijken tegenwoordig niet alleen naar de producten die je aanbiedt, maar ook de gebruiksvriendelijkheid van de webshop is van cruciaal belang. Webwinkels die de orders snel en correct versturen, zullen meer bestellingen ontvangen dan webshops met een lange levertijd. Je e-fulfilment is dan ook zeker een doorslaggevende factor voor het succes van je webwinkel. Besteed daarom zeker voldoende aandacht aan het logistieke proces, zodat je een uitstekende reputatie opbouwt en je klanten steeds weer voor jou kiezen.

Het uitbesteden van je e-fulfilment brengt heel wat voordelen met zich mee

De voornaamste reden waarom webshop hun logistiek aan een e-fulfilment bedrijf uitbesteden, is om tijd te winnen. Het logistieke gedeelte neemt enorm veel tijd in beslag. Je moet namelijk niet alleen pakketjes verzenden, je moet de producten ook tijdig bestellen en op een gestructureerde manier opslaan. Door deze taken aan een e-fulfilment bedrijf over te laten, bespaar je enorm veel tijd. Deze tijd kan je vervolgens in de marketing of in andere afdelingen investeren. Bovendien beschikken gespecialiseerde bedrijven vaak over geautomatiseerde procedures, waardoor elke bestelling ontzettend snel en correct wordt afgehandeld.

Een extra snelle levering dankzij cross docking

Een strategische manier om het logistieke proces te versnellen, is door gebruik te maken van cross docking. Bij cross docking worden de producten meteen na het lossen weer verzonden. Dit betekent dat ze niet in een magazijn opgeslagen worden en dat de klant het product sneller ontvangt. Cross docking wordt voornamelijk gebruikt voor items die niet erg vaak besteld worden. Het is namelijk zonde om een opslagruimte te betalen voor artikels die slechts af en toe verkocht worden. Aan cross docking zijn wel enkele voorwaarden verzonden. Het is dan ook erg belangrijk dat er duidelijke afspraken met de leverancier gemaakt worden voor je deze handige techniek toepast.

Kies voor lagere kosten en bouw een uitstekende reputatie op

Het uitbesteden van je e-fulfilment heeft verder ook heel wat economische voordelen. Je moet zelf geen magazijn huren en ook de verzendkosten liggen beduidend lager. E-fulfilment bedrijven beschikken namelijk vaak over een zeer ruim netwerk aan koeriers of transportbedrijven. Ze werken met diverse webshops samen en staan dan ook sterker tijdens de onderhandelingen om lagere verzendkosten. Ten slotte optimaliseert een e-fulfilment bedrijf ook je dienstverlening. Je klanten zullen keer op keer bij jou bestellen en sporen vast hun familie en vrienden aan om ook voor jouw webwinkel te kiezen!

Besteed je logistiek aan een ervaren en gespecialiseerd bedrijf uit

Het aantal fulfilment bedrijven groeit erg sterk. Kies echter voor een betrouwbaar bedrijf met voldoende ervaring zoals Surlogic. Surlogic is een professioneel en erkend e-fulfilment bedrijf met verschillende oplossingen voor alle soorten orders. Bij deze vakkundige partner kan je zelfs voor e-fulfilment op maat terecht. Ze bestuderen jouw webshop uitvoerig en stellen een logistiek proces op dat volledig bij jouw webwinkel aansluit. Verder maakt Surlogic ook gebruik van de nieuwste technologieën. Dankzij hun geautomatiseerde systemen heb je op elk moment een duidelijk beeld van het aantal orders en de opgeslagen goederen. Aan Surlogic kan je het volledige logistieke traject met een gerust hart toevertrouwen en ben je zeker van een optimale klanttevredenheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten