Waarom goud verkopen geen kwaad kan voor je portemonnee

by admin
Waarom goud verkopen geen kwaad kan voor je portemonnee

Er zijn meerdere redenen waarom jij jouw eigen goud zou kunnen wegbrengen naar een inkoper. De één heeft geen baat meer bij zijn of haar gouden sieraden, de ander handelt er graag mee. Goud verkopen kan nooit geen kwaad en al helemaal niet met de verschillende redenen waarom je goud zou kunnen verkopen. 

Waarom goud verkopen?

De meeste mensen verkopen goud met de welgemeende reden om er geld voor terug te krijgen. Vaak zijn dat mensen die hun complete collectie tevoorschijn halen en dat in één keer willen verkopen. Ook kan het zijn dat mensen juist wat goud online bij anderen opkopen, omdat vervolgens door te verkopen aan een ander partij. Dat kun je in principe overal doen. Of je nu in het noorden van het land woont of juist compleet in het zuiden, je kunt het overal doen. 

Laten we voor nu goud verkopen in Utrecht, dan kun je dus bij meerdere plekken terecht. Hetzij het internet of juist de fysieke winkels die goud op kopen. Ook kan het zo zijn dat je een kapot sieraad thuis hebt liggen. Het repareren van sieraden zijn vaak niet praktisch gebleken en zorgen alleen maar voor uitstel van executie. Ook dan is het verkopen van goud best handig. Soms zijn er mensen die een gouden sieraad hebben, maar niet herinnerd willen worden aan de herinneringen die eraan gekoppeld zijn. Vanuit emotioneel standpunt verkopen mensen hun bezittingen dan ook. 

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te weten dat er meer dan genoeg partijen in Nederland zijn die hun inkoopprijzen volgens de internationale markt hebben ingericht. Echter kunnen die prijzen wel weer per aanbieder verschillen. Als jij op de hoogte bent van wat de waarde is van jouw goud, dan kun je daar op inspelen en de beste goudprijs ervoor terug krijgen. Wel raden we het je dan aan om niet te snel een overhaaste beslissing te nemen, maar meerdere partijen te vergelijken met elkaar voordat je een deal sluit. Dat voorkomt dat je een deal hebt gemaakt wat eigenlijk geen gouden deal was. Erg zonde natuurlijk. 

Inspecteer je eigen goud goed of er wel of geen beschadigingen op zitten, wat voor karaat goud het is en lees jezelf in wat de internationale marktprijzen per 100 gram is voor jouw type goud. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kun je veilig beginnen met het verkopen van jouw goud bij de juiste aanbieder en kun je een gouden deal maken. 

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten