Hoe kies je een geschikte bitcoin wallet?

by admin
Hoe kies je een geschikte bitcoin wallet?

Het kan lastig zijn om een geschikte Bitcoin wallet te vinden. Het kopen van Bitcoin lukt doorgaans gemakkelijk, maar het beheren van de coins is voor veel mensen een uitdaging. Er zijn namelijk veel verschillende soorten wallets die je kunt gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je coins in een online wallet te bewaren, maar je kunt ze ook op een USB stick zetten. Dit laatste kan een goed idee zijn als je de bitcoins goed wilt kunnen beschermen. Er zijn verschillende websites, zoals Beste Bank, die je helpen bij het kiezen van een geschikte bitcoin wallet. Wij vertellen je graag meer over hoe je de geschikte bitcoin wallet kunt kiezen.

Verschillende soorten bitcoin wallets

Bitcoin wallets zijn er in veel verschillende soorten. Allereerst heb je de online bitcoin wallet. Deze wallets kun je bezoeken door in te loggen op bepaalde websites. Het voordeel hiervan is dat je op ieder moment van de dag gemakkelijk online bij je wallet kunt. Het nadeel kan wel zijn dat je afhankelijk bent van de website om bij je munten te kunnen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de bitcoins te bewaren in een Ledger wallet. Dit is een soort USB stick waar je de cryptocurrency op kunt zetten. Deze kun je vervolgens bewaren in een kluis, zodat niemand bij je munten kan komen!

Bitcoin traden of niet

De keuze van de wallet is echter nog niet klaar. Het heeft er namelijk ook mee te maken of je de cryptocurrency wilt gaan traden. Op het moment dat je de munten wilt gaan traden om winst te maken, kun je ze niet op een wallet laten staan. Je stort al je munten dan op een trading platform, zoals Bit Vavo. Als je de bitcoin op deze website hebt gestort, kun je direct beginnen met het traden van de cryptocurrency. Zorg er wel voor dat je weet wat je aan het doen bent. Je kunt hiervoor een Bitcoin Gids volgen. Deze zorgt er namelijk direct voor dat je precies weet wat je aan het doen bent. 

Meerdere wallets gebruiken

Natuurlijk hoef je het niet bij een enkele wallet te houden. Je kunt er namelijk ook meerdere gebruiken. Dit kan handig zijn als je het vermogen aan cryptocurrency wilt verdelen onder meerdere potjes. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een deel van je vermogen voor een lange tijd wilt behouden. Daarvoor kun je een online wallet gebruiken. Als je vervolgens met een gedeelte wilt gaan traden, kun je deze op een handelsplatform storten. Op deze manier trade je niet met heel je vermogen en blijf je in het bezit van crypto!

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten