Garage ombouwen tot kantoor

by admin
Garage ombouwen tot kantoor

Werken aan huis is een fijne bijkomstigheid, maar dan zijn er een aantal dingen waar je echt even over na moet denken. Een rustige fijne plek om te werken is daar één van, want in de huiskamer zitten werken met allerlei geluiden of andere dingen is helemaal niet handig. Je bent dan namelijk snel afgeleid en kun je een stuk moeilijker concentreren. Rust op je werkplek is dus wel zo handig, misschien heb jij wel een garage die je zou kunnen ombouwen tot kantoor. Wij gaan je hier alles over vertellen, want zo heb jij  op een eenvoudige manier een fijne werkplek en kun jij je flink storten op je werk zonder afleiding van dingen die rondom je heen gebeuren.

Ben jij van plan je garage te verbouwen?

Als jij je kantoor wilt gaan ombouwen tot een kantoor, dan is dat niet even opgelost met een tafel en een stoel. Integendeel, want de ruimte moet een bepaalde rust uitstralen. Ook moet de plek een plek worden waar jij je lekker bij voelt, zodat je efficiënt aan het werk kunt. Waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden vraag jij je vast en zeker af? Had jij al stilgestaan bij de stroomvoorziening, verwarming, de verlichting, maar ook de internetaansluiting. Al deze genoemde dingen zijn van belang voor het hebben van een kantoor.

Daglicht en frisse lucht

Een garage beschikt vaak niet over ramen, zodat je voldoende daglicht hebt en/of eens even lekker het raam open kunt zetten. Daarom is het handig te bedenken of jij misschien wel een raam kunt plaatsen, zodat je ook voldoende daglicht krijgt en eens de ramen open kunt zetten. Een fris klimaat op kantoor is wel zo prettig en draagt ook nog eens bij aan de concentratie. Moet je af en toe ook klanten op je kantoor ontvangen, misschien handig om een aparte ingang te creëren. Op deze manier hoeven klanten niet via je huis het kantoor binnen lopen. De verwarming in je kantoor hoeft niet hetzelfde te zijn als in je huis, dit zou je kunnen oplossen met een airco die ook kan verwarmen. Vergeet niet je kantoor goed te isoleren, want het is niet de bedoeling dat je extreem moet stoken om de temperatuur een beetje behaaglijk te houden.

Ben je een vergunning nodig?

De garage hoort eigenlijk bij je huis en dus ook bij je woonerf, maar het is niet gegarandeerd dat je geen vergunning nodig hebt. Het is namelijk zo dat je veranderingen aanbrengt, in dit geval een kantoor maakt van je garage. Het is dus raadzaam dit wel even na te vragen, voordat je zomaar aan de slag gaat.

Wat kost het ombouwen eigenlijk?

Het is een beetje lastig vooraf te zeggen wat de kosten zullen zijn van de verbouwing. Om te beginnen is de ene garage de andere niet, het hangt ook een beetje af van de grootte van de ruimte die je wilt gaan ombouwen. Een kleine garage kost natuurlijk minder geld dan een grotere ruimte. Ook kan het zijn dat je al een raam en deur hebt, dan hoef je misschien alleen na te denken over de verwarming en de elektriciteit. Daarnaast hangt het ervan af wat je graag wilt, want wil jij bijvoorbeeld een toilet hebben dan kost dat natuurlijk net een beetje meer. Een groot voordeel van deze verbouwing is dat het totaalplaatje van de woning wel meer waard wordt, wat betekent dat de woning vanzelfsprekend een meerwaarde krijgt. Je kunt dus wel zeggen dat je de kosten op de langer termijn terug zult gaan verdienen.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten