Zeker weten dat jouw vermogen nog goed zit? Vraag een second opinion!

by admin
Zeker weten dat jouw vermogen nog goed zit? Vraag een second opinion!

Als jij actief bezig bent met beleggen via een vermogensbeheerder, krijg je waarschijnlijk regelmatig een update over hoe het gaat met jouw beleggingen. Dit is niet bij alle beheerders het geval, maar het gebeurt meestal wel. Mocht je merken dat je twijfelt of de werkwijze van jouw beheerder nog wel aansluit op jouw visie en voorkeuren, dan kan het verstandig zijn om een second opinion aan te vragen op jouw vermogen en beleggingen. Maar hoe gaat zo’n second opinion eigenlijk in zijn werk? En wat zijn de voordelen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat is een second opinion?

Bij een second opinion laat je een andere vermogensbeheerder een frisse blik werpen op de manier waarop jouw vermogen op dat moment wordt belegd. Het is een soort check op je vermogen door een derde partij die bekijkt of het niet anders of beter zou kunnen. Misschien is er een manier waarop jouw beleggingen beter aan kunnen sluiten op jouw situatie, of kun je bepaalde kosten besparen. Een beheerder die een second opinion uitvoert, stuurt je na afloop een aanbod waarin staat beschreven hoe zij het zouden doen en tegen welke prijs. Mocht zo’n aanbod je aanstaan, dan kun je ervoor kiezen om over te stappen op een andere vermogensbeheerder. 

Wat zijn de voordelen van een second opinion?

Een second opinion op jouw vermogen heeft een aantal grote voordelen, of je nu al van plan bent om over te stappen of niet. Iedere vermogensbeheerder gaat immers anders te werk. De een is persoonlijker dan de ander en er zit ook veel verschil in de mate waarop je mee wordt genomen in het beleggingsproces. Bij de ene beheerder wordt alles uit handen genomen en wordt jij eigenlijk amper nog bij het proces betrokken en bij de andere beheerder wordt je geheel meegenomen in het proces en krijg je zelfs een soort vermogenscoach aangewezen. Het een is niet beter dan het ander, het hangt er vooral vanaf wat je zelf fijn vindt. Sommige mensen vinden het prettig als ze er niet meer naar om hoeven te kijken en anderen vinden het leuk om zelf ook wat te leren over de beleggerswereld. 

Overstappen op een andere beheerder 

Mocht je een aanbod krijgen van een andere beheerder dat beter voor jou is dan jouw huidige afspraken met een beheerder, dan kun je er dus voor kiezen om over te stappen. De meeste beheerders bieden in zo’n geval een speciale overstapservice voor nieuwe klanten. Ze regelen dan samen met jou het gehele proces van overstappen en je krijgt in sommige gevallen zelfs overstap kosten vergoed. Denk bijvoorbeeld aan boetes voor het eerder opzeggen van een contract of verkoopkosten van je portefeuille.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten