Hoe aantrekkelijk is overstappen als belegger?

by admin
Hoe aantrekkelijk is overstappen als belegger?

Ben je actief bezig met beleggen? Dan wil je het maximale rendement uit je beleggingsportefeuille halen. Maar in de praktijk blijkt het vaak maar lastig om dit voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld doordat er allerlei jaarlijkse kosten zijn die door de beleggingsmaatschappij worden gehanteerd. Hier geldt logischerwijs dat des te hoger deze jaarlijkse kosten liggen, hoe minder rendement je overhoudt. Als blijkt dat je ook amper advies krijgt over hoe je het beste kunt beleggen, kun je al snel het gevoel krijgen dat je er alleen voor staat. In zo’n geval kan het zeker aantrekkelijk zijn om over te stappen als belegger.

Overstappen als belegger

Beleggen is een bijzondere tak van sport in de financiële wereld. Je moet weten wat je doet. Een doorgewinterde belegger zal waarschijnlijk goed zijn eigen keuzes kunnen maken. Maar niet iedere belegger is even ervaren. Daarom kan het maar zo zijn dat je graag een beter advies wilt over je beleggingsportefeuille. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een second opinion. Daarbij kun je je doelen kenbaar maken en wordt er een beleggingsprofiel voor je opgesteld dat beter bij je past. Die kun je dan vergelijken met je huidige portefeuille. Stap over naar beleggen met Evi om zo’n second opinion aan te vragen. Bij de overstap kun je een afspraak maken met één van de deskundige vermogenscoaches. Op die manier kun je een beter beeld krijgen van wat er mogelijk is.

Bij het overstappen kun je bij Evi van Lanschot in ieder geval goede begeleiding tijdens het hele overstapproces verwachten. Vaak loop je tegen verkoopkosten van je portefeuille aan als je wilt overstappen. Daarom zorgt deze beleggingsmaatschappij ervoor dat je tot maximaal 500 euro aan verkoopkosten vergoed krijgt. De experts van het bedrijf nemen het beheer uit handen. Op die manier heb je minder omkijken naar je beleggingen en kun je je financiële doelen halen.

Financiële doelen halen

Je kunt allerlei redenen hebben om te gaan beleggen. Zo zijn er steeds meer mensen die graag eerder willen stoppen met werken en genieten van een nieuw leven onder de Spaanse zon. Als je zorgen hebt over je pensioen of je studerende kinderen graag financieel wilt kunnen helpen, is de overstap naar een andere beleggingsmaatschappij erg aantrekkelijk. Door het portfolio te laten beheren door experts is het mogelijk om zelf weer op andere zaken te focussen.

Overstappen is minder moeilijk dan je denkt

Er zijn heel wat beleggers die graag willen overstappen, maar uiteindelijk de stap niet durven te wagen vanwege ‘te veel gedoe.’ Dat is zonde. Om deze reden heeft een maatschappij als Evi van Lanschot de overstapservice. Zo wordt de overstap volledig voor je geregeld en heb je er zelf amper omkijken naar. Na de overstap geniet je van een aantal voordelen. Zo kun je via de app je beleggingsportefeuille altijd inzien. Daarnaast focussen de experts zich op een duurzaam rendement op de lange termijn middels een gespreid portefeuille. Het is mogelijk om al te starten met beleggen vanaf een bedrag van 10.000 euro. Beleg je meer dan 100.000 euro? Dan krijg je een persoonlijke coach toegewezen voor al je vragen.

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten