Dit is waarom je als ZZP’er beter voor een bv kunt kiezen 

by admin
Dit is waarom je als ZZP’er beter voor een bv kunt kiezen 

Ben je van plan om als ZZP’er te starten of werk je al langer als ZZP’er, maar twijfel je erover of je het op dit moment wel goed aanpakt? Veel mensen weten dit niet, maar in de meeste gevallen is het gunstiger om een bv op te richten dan te kiezen voor een eenmanszaak als je voor jezelf wil beginnen. Dit geeft je namelijk een hoop financiële voordelen ten opzichte van andere rechtsvormen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen die een bv je te bieden heeft!

Geen hoog startkapitaal meer nodig 

Voor 2013 was het om een bv op te kunnen richten nog verplicht om een startkapitaal van minimaal 18.000 euro te investeren. Deze regel is sinds dat jaar gelukkig niet meer van toepassing, wat het oprichten van een bv een stuk toegankelijker heeft gemaakt voor startende ondernemers. Je kunt vandaag de dag al een bv oprichten met een investering van 1 cent. Bij een eenmanszaak of vof is er ook geen sprake van een verplicht startkapitaal, maar een bv biedt een hoop voordelen ten opzichte van deze rechtsvormen. Ben jij geïnteresseerd in het starten van een bv? Je kunt eenvoudig een b.v. oprichten bij FIRM24

Jouw privévermogen is veiliger met een bv 

Een bv is een rechtspersoon, wat betekent dat hij net als een normaal persoon bepaalde rechten en plichten heeft. Dit is dan ook de reden dat jouw privé vermogen veiliger is als je een bv opricht dan wanneer je voor een eenmanszaak of vof kiest. Een bv kan als rechtspersoon een eigen vermogen hebben en is dus zelfs verantwoordelijk en aansprakelijk voor het nakomen van verplichtingen. Dit betekent dat jij als eigenaar of bestuurder niet persoonlijk aansprakelijk bent als er sprake is van schulden in jouw bv. Jouw privévermogen is dus veilig gesteld. 

Je hebt een hoop fiscale voordelen met een bv 

Als je ervoor kiest om een bv op te richten, kun je ook genieten van een aantal fiscale en financiële voordelen. Zo is het belastingtarief dat je betaalt als bv een stuk lager dan het belastingtarief dat je over je winst betaalt als je een eenmanszaak of vof hebt. Maak je veel winst met jouw bedrijf, dan is het in de meeste gevallen dus interessant om jouw bedrijf om te zetten naar een bv. Bij professionals zoals FIRM24 kun je hulp vragen bij het omzetten van jouw eenmanszaak of vof naar een bv. Over de eerste 200.000 euro aan winst die je maakt betaal je als bv 19% winstbelasting. Mocht je over dat bedrag heen zitten, dan betaal je over de rest 25,8% belasting. Dat is nogal een verschil ten opzichte van een eenmanszaak of vof, waarbij je 36,93% winstbelasting betaalt tot een winst van 73.031 euro en zelfs 49,50% als je boven dat bedrag komt!

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten