Een tweedehands heftruck kopen: Waar moet je op letten?

by admin
Een tweedehands heftruck kopen: Waar moet je op letten?

Heb je een nieuwe of een extra heftruck nodig voor jouw bedrijf, maar moet jij je aan een bepaald budget houden? Dan kun je ervoor kiezen om een tweedehands heftruck aan te schaffen in plaats van een gloednieuwe. Dit scheelt je een hoop geld en vaak is de kwaliteit van deze heftrucks nog hoog genoeg om er een lange tijd mee vooruit te kunnen. Kies je voor een tweedehands heftruck, dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel vertellen we je wat die dingen zijn!

Waar heb je de heftruck voor nodig?

Ten eerste is het belangrijk om even goed stil te staan bij de manier waarop je de heftruck wil gaan gebruiken. Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, kun je veel gerichter gaan zoeken naar een geschikte machine. Zet je de heftruck bijvoorbeeld binnen of buiten in? En voor hoeveel uur per dag wordt de heftruck in gebruik genomen? Ga je voor een elektrische heftruck, dan is het ook verstandig om te checken hoe lang de accu meegaat en of dit overeenkomt met het aantal uren dat je hem per dag nodig hebt. Mocht je een bepaald merk in je hoofd hebben, wil je bijvoorbeeld graag een Still heftruck kopen, dan is dit ook al een handige manier om je zoektocht makkelijker te maken. 

Waar let je op bij een tweedehands heftruck? 

De dingen die we nu benoemd hebben, zijn natuurlijk ook belangrijk bij een nieuwe heftruck. Maar waar moet je nu extra op letten als je voor een tweedehands heftruck gaat in plaats van een nieuwe? Dat gaan we je vertellen:

  • Heeft de heftruck een CE-markering? Deze markering is nodig om volgens de Europese regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid te kunnen werken. 
  • Beschikt de heftruck over een typeplaatje en een lastdiagram?
  • Komt de heftruck met een bedieningshandleiding in het Nederlands? 
  • Klopt het lastdiagram met de gemonteerde mast en de bijbehorende aanbouwapparatuur? 
  • Krijg je de heftruck met een garantie? Hoe lang is die garantieperiode en wat houdt de garantie precies in?
  • Beschikt de tweedehands machine over alle benodigde stickers en waarschuwingen in het Nederlands? 
  • Is de heftruck gekeurd en is hij deze keuring goed doorgekomen? 

Waarom kiezen voor een tweedehands heftruck? 

Heb je een gebruikte heftruck nodig? Of kun je beter een nieuwe heftruck kopen? In de meeste gevallen is een tweedehands heftruck een goede keuze, zeker als deze pas een aantal jaar oud is. De waarde van heftrucks gaat namelijk hard omlaag de eerste jaren, net als bij auto’s. Je kunt dan dus een relatief nieuwe heftruck kopen voor een veel lagere prijs!

Dit vind je misschien ook leuk

Financieelvakblad.nl

Een fervent lezer van alles omtrent finance? Bij Financieel Vakblad zit je goed. We bieden nieuwe inzichten, informeren en inspireren. Hiermee proberen we op een gezonde manier bij te dragen aan de informatie voorziening voor de financiële sector.

Tip van de redactie

Laatste berichten